Piece of cake!
Je doet bijna niets liever dan koken, bent een bakkers kleindochter en probeert zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Je bent ook nog eens fanatiek gaan juicen. Dan kan het niet anders dat je gaat experimenteren met juice pulp!
Vanaf het moment dat ik startte met juicen dacht ik 'hej, die pulp, kun je daar niet iets mee?’ Dat ben ik dus gaan onderzoeken. Resultaat: daar kun je een paar heel leuke dingen mee doen. In het begin maakte ik vooral sap van bieten en wortel (nu zit ik iets meer in de groene sap fase). De pulp van deze groenten is toevallig heel erg geschikt om bakproducten van te maken.
Veggie pulp cake
Ik startte met het maken van pulp cake/brood. Later ook cookies en burgers. Soms maak ik twee cakes per week. Tja, de pulp heb ik toch al! Als geoefende veggie-pulp-bakker, sta je binnen één uur met een overheerlijke cake in je overhandschoen. Het is echt een piece of cake!
Ondertussen kennen de meeste mensen in mijn omgeving mijn pulp cakes wel. Uiteraard nam ik laatst ook een cake mee naar de Tarwegraskoning. Binnen no-time was ie op!
Experimenteren voor dé veggie pulp cake!
Om tot het juiste recept te komen experimenteerde ik er op los. De meeste cakes waren gewoon lekker, sommige niet zoet genoeg en een andere weer iets te zout. Ondertussen ben ik tot het juiste recept gekomen. Viola!
Ben je een zoetekauw? Voeg dan de optionele banaan en dadels toe.
Voor één cake
• 215 gr pulp (bieten of wortel)
• 170 volkoren meel of amandelmeel
• 100 gr kokosolie (gesmolten)
• 175 gr honing, ahorn of agave siroop
• 2 eieren, losgeklopt
• 1 theelepel vanille extract
• 1/2 theelepel bakpoeder
• 1/2 theelepel baking soda
• 1/2 theelepel zout
• 2 theelepels kaneel
• 1/2 theelepel nootmuskaat
• 100 gr gehakte noten
• 50 gr rozijnen
Optioneel
1 gepureerde banaan
6 dadels
Beschrijving:
Meng de kokosolie en siroop.
- Voeg vervolgens de eieren, vanille extract en pulp (en optioneel: de banaan) toe.
- Meng het geheel goed.
- Mix de droge ingrediënten en meng dit met het pulp mengsel.
- Voeg als laatste de rozijenen en noten toe (en optioneel: dadels).
- Bak in een cakevorm op 175 graden voor 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de oven iets langer). Als de bovenkant snel donker wordt, kun je de cake halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie.
Zin om uit te proberen? Uiteraard ben ik heel benieuwd naar het resultaat!
Share love,
Marleen
Nieuwsgierig naar andere recepten? Hou mijn blogs http://www.tarwegraskoning.nl/blog & ShareloveNotsecrets.com (link naar http://sharelovenotsecrets.com/nl) in de gaten.
Reacties
Door Marleen, 24 september 2014
Hoi Britt,
Wat super leuk om te horen :) Dank je wel!!!
Ik heb 'm gisteren zelf weer eens gemaakt. YUMMIE :-D
Door Britte, 24 september 2014
De cake is echt super lekker. Zo zonde om die wortelpulp weg te gooien. Aanrader!
Door Marleen, 24 september 2014
Dank voor je reactie Ronald!
Zeker.... ERG goed te eten :))
Door Ronald, 24 september 2014
Heelijk, vooral met banaan en dadels, echt goed te eten.
Toon 1 - 3 van 4 reacties