Spinaziepulp pannenkoekjes
Het is alweer half januari, maar aangezien dit mijn eerste tarwegras blog is van dit jaar, wil ik jullie graag een heel goed en gezond 2015 wensen!
Mijn laatste blog verscheen ergens in december. Het werd dus hoog tijd voor een nieuw item. Dat het even stil was, betekent niet dat ik stilgezeten heb. In tegendeel. Ik heb veel geëxperimenteerd, ook met pulp uiteraard. Je raadt het vast… niet alles lukt. Zo ben ik ervan overtuigd dat ik lekkere jam moet kunnen maken van pulp. Deze week twee pogingen gedaan. Tevergeefs! Ik geloof nog steeds dat dit moet kunnen, dus waag snel weer een nieuwe poging. Tips? Anyone…??!
Hoewel het mijn plan was om jullie een jamrecept voor te schotelen, is het nu iets heel anders geworden. Deze spinaziepannenkoekjes: een nieuw ShareLoveNotSecrets-recept. Gelukkig wél geslaagd en ook nog in groene Tarwegras-style! De pulp voor dit recept komt van een spinazie-ananas juice, recept hiervan zet ik vandaag op mijn blog. Ik heb overigens alleen de spinazie gebruikt, deze als eerst gejuiced en apart bewaard.
Spinaziepulp pannenkoekjes
Ingrediënten
- Spinazie pulp a 60 gram (bij mijn JuiceMe machine is dit: 200ml sap van 6 cups spinazie)
- 400 ml (amandel) melk (maak bijv. zelf amandelmelk met de slow juicer)
- 250 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 3 eetlepels honing
- 250 gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
Bereiding
- Meng de spinaziepulp, melk en yoghurt in de keukenmachine of blender en pureer goed.
- Voeg de eieren en honing toe en pureer.
- Voeg vervolgens de bloem toe en pureer.
- Doe het beslag in een kom en meng de bakpoeder en baking soda door het geheel.
- Indien het beslag te dik is, voeg je een beetje melk toe.
- Bak in een pan met kokosolie of roomboter.
Voor ongeveer 25 kleine pannenkoekjes!
Enjoy & Share love,
Marleen
Houd deze blog en sharelovenotsecrets.com in de gaten voor meer recepten.
Recept en beeld: http://sharelovenotsecrets.com