Slowjuicers voor harde groenten
Welke slowjuicer moet je gebruiken voor harde groenten? Als je vooral harde groenten wilt persen kies je voor een horizontale slowjuicer. Door de uiterst sterke motor en de lange schroef heb je een goede en lange persing van de groente. Tevens krijg je uit een horizontale juicer ook meer pure sap, waar bij een verticale nog wel eens pulp wil meekomen. We hebben het bijvoorbeeld over broccoli, wortels, bieten, kool of raap. Ze zijn hard en kunnen een verticale juicer tevens kapot maken.
De horizontale juicers hebben een stalen aandrijving met de schroef. In tegenstelling tot bijna alle verticale (staande) juicers, die een aandrijving van kunststof hebben. Die kunststof 'tanden' kunnen de aandrijving afbreken wanneer er producten worden geperst die te hard zijn, zoals harde groenten. Bij een horizontale slowjuicer heb je hier eigenlijk geen last van. En in de regel is dan ook een horizontale juicer met een dubbele persschroef weer beter, omdat die nog makkelijker harde groentes verwerkt.
Een verticale juicer voor groente of een horizontale voor fruit?
Verticale juicers hebben in de regel meer moeite met het verwerken van vezelige groentes, tot het punt dat ze echt vastlopen. Je moet ze dan eerst helemaal legen en schoonmaken voor je weer verder kunt juicen. En bij horizontale juicers is het omgekeerde het probleem. Wel leert ons dat als je in een horizontale juicer het zachte fruit en de harde groentes goed afwisselt, dat je in de regel geen problemen hebt. De meeste horizontale juicers zijn dus méér allround dan verticale juicers. Wil je toch liever een verticale juicer - bijvoorbeeld omdat die vriendelijker zijn qua prijs - zorg dan dat je groentes en fruit mengt (70% of 80% fruit). Púre groentesapjes worden met een staande juicer wel echt een uitdaging.
- Snelle levering!
- Gratis verzending en retour vanaf €50,-
- Laagsteprijsgarantie
Overige categorieën in Informatie
Slowjuicers voor harde groenten
Welke slowjuicer moet je gebruiken voor harde groenten? Als je vooral harde groenten wilt persen kies je voor een horizontale slowjuicer. Door de uiterst sterke motor en de lange schroef heb je een goede en lange persing van de groente. Tevens krijg je uit een horizontale juicer ook meer pure sap, waar bij een verticale nog wel eens pulp wil meekomen. We hebben het bijvoorbeeld over broccoli, wortels, bieten, kool of raap. Ze zijn hard en kunnen een verticale juicer tevens kapot maken.
De horizontale juicers hebben een stalen aandrijving met de schroef. In tegenstelling tot bijna alle verticale (staande) juicers, die een aandrijving van kunststof hebben. Die kunststof 'tanden' kunnen de aandrijving afbreken wanneer er producten worden geperst die te hard zijn, zoals harde groenten. Bij een horizontale slowjuicer heb je hier eigenlijk geen last van. En in de regel is dan ook een horizontale juicer met een dubbele persschroef weer beter, omdat die nog makkelijker harde groentes verwerkt.
Een verticale juicer voor groente of een horizontale voor fruit?
Verticale juicers hebben in de regel meer moeite met het verwerken van vezelige groentes, tot het punt dat ze echt vastlopen. Je moet ze dan eerst helemaal legen en schoonmaken voor je weer verder kunt juicen. En bij horizontale juicers is het omgekeerde het probleem. Wel leert ons dat als je in een horizontale juicer het zachte fruit en de harde groentes goed afwisselt, dat je in de regel geen problemen hebt. De meeste horizontale juicers zijn dus méér allround dan verticale juicers. Wil je toch liever een verticale juicer - bijvoorbeeld omdat die vriendelijker zijn qua prijs - zorg dan dat je groentes en fruit mengt (70% of 80% fruit). Púre groentesapjes worden met een staande juicer wel echt een uitdaging.