Keuzehulp slowjuicers
Wat ga je juicen?
Het is belangrijk om eerst te weten wat je gaat juicen. En dan bedoelen we vooral 80% tot 90% van de tijd. Het idee is vaak om een slowjuicer te kopen waarmee je "a...Wat ga je juicen?
Het is belangrijk om eerst te weten wat je gaat juicen. En dan bedoelen we vooral 80% tot 90% van de tijd. Het idee is vaak om een slowjuicer te kopen waarmee je "alles kan", maar dat kan niet. Je zult bij je keuze voor een slowjuicer wel echt moeten kiezen: Helemaal "all-round" bestaat niet, want je doet altijd een concessie. We leggen het je graag uit.
Een korte conclusie over waar je op moet letten
De belangrijkste vraag voor de meeste mensen die wij spreken: Wil je fruitsapjes juicen? Of wil je juist liever groene sapjes met selderij, gember etc?
Een stelregel is: Ga je vooral (blad)groente persen, ga dan voor een horizontale juicer. Ga je vooral fruit persen, ga voor een verticale. Wil je allebei; dan is een horizontale slowjuicer het compleetst, maar als het toch blijkt dat je 80% van de tijd fruitsapjes aan het maken bent, krijg je daar echt spijt van. Een horizontale juicer heeft namelijk een veel kleinere zeef en is dan trager.
Hoe vaak ga je juicen?
1-2 keer per week (of ga je proberen), kies voor een instapmodel:
- Byzoo Rhino (horizontaal)
- JuiceMe DA-1000 (horizontaal)
- BioChef Axis (horizontaal)
- JuiceMe P-series (verticaal)
- BioChef Synergy (verticaal)
Ga je nou vaker juicen, of wil je sowieso een hogere sapopbrengst of heb je andere wensen? Kies dan voor een specifieker model. Laat ons je terugbellen of bel ons zelf voor advies!
Hoe veel sap wil je maken?
Sommige mensen willen 1-2 kilo gember per dag persen, of elke dag een liter appelsap maken: Ga dan lekker voor een groter of gevorderder model met een goede vulschacht en optimale opbrengst. Verticaal bijvoorbeeld de Kuvings EVO820 en horizontaal de Angel modellen.
Houd er ook rekening mee dat de kosten van vaak juicen vooral zitten in de groente/fruit. Hoe 'optimaler' je opbrengst, hoe minder groente/fruit je per keer hoeft te persen. Dat scheelt al snel honderden euro's per jaar.
Slowjuicer kiezen; even op een rijtje
Verticaal model: slowjuicers voor fruitapjes, en incidentele groentesapjes
Voordelen verticaal:
- Geschikt voor alle soorten groente en fruit
- Fijn in het gebruik door de grote vulschacht en persschroef
- Groente & fruit worden (zelfs zonder aanstampen) vanzelf tot sap verwerkt
Nadelen verticaal:
- Het kost iets meer tijd om de slowjuicer schoon te maken (t.o.v. een horizontaal model)
- Minder/niet geschikt voor tarwegras, bladgroenten en bleekselderij; want hij loopt bij vezelige dingen sneller vast, omdat de pers verstopt raakt
- Bijvoorbeeld bij wortel of spinazie komt er meer pulp in dan bij een verticale
Horizontaal model: slowjuicers voor groene sappen en incidenteel fruitsap
Voordelen horizontaal:
- Horizontale juicers zijn het meest all-round
- Geschikt voor alle soorten groente en fruit
- Geschikt voor alle soorten bladgroenten en grassen, o.a. tarwegras
- Snel schoon gemaakt door de kleinere zeef
Nadelen horizontaal:
- De persing van de groente en fruit tot sap is iets trager, en hij loopt ook makkelijk vast als je alleen (zacht) fruit perst. Je ontkomt er bijna niet aan om dan ook groente te persen (dit geldt overigens niet bij de Angel en BioChef Gemini en ook in mindere mate bij de Sana 707).
- Let op: pure fruitsapjes kan je hier bijna niet mee maken, omdat je bijna altijd met 'harde' ingrediënten moet doorduwen en dat is vaak groente.
Tot slot
We kunnen ons goed voorstellen dat dit nogal wat vragen oproept! Je bent aan het oriënteren en daar helpen we natuurlijk graag bij. Heb je nog vragen, bel ons dan ook gerust even op voor een persoonlijk advies. Je kunt onderaan elke pagina ook klikken op "aanmelden voor advies" en we helpen je graag telefonisch verder, binnen onze ruime openingstijden!
Overzicht: Verschil horizontale en verticale juicer per groente/fruit
Fruit (alle seizoenen) | Horizontaal | Verticaal |
Abrikoos | Gaat goed | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Ananas | Gaat goed | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Appel | Gaat goed | Gaat goed |
Banaan | Kan niet | Kan niet |
Citroen & citrusvruchten | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Druif | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Granaatappel | Gaat goed | Gaat goed |
Grapefruit | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kiwi | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kokosnoot | Gaat redelijk met oliescherm | Te hard |
Limoen | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Mandarijn | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Mango | Gaat goed | Gaat matig, vezels zorgen voor verstopping |
Meloen | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Nectarine | Gaat redelijk | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Peer (hand en stoof) | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Perzik | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat matig, vezels zorgen voor verstopping (pit niet juicen!) |
Pruim | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat redelijk (pit niet juicen!) |
Sinaasappel | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Zomerfruit | ||
Aardbei | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Bessen | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Braam | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Framboos | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kers | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Knol/gras/kruid/noot | ||
Tarwegras | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Citroengras | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Alfalfa | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Taugé | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Munt | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Basilicum | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Peterselie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Gember | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Steranijs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Kurkuma | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Noten | Gaat goed, met speciaal scherm. O.a. pindakaas maken | Kan niet |
Groente | ||
Paprika | Gaat goed | Gaat goed |
Aardpeer | Gaat goed | Niet aan te raden |
Andijvie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Asperge | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bleekselderij | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bloemkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Boerenkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bospeen | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Bosui | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Broccoli | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Chinese kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Courgette | Gaat goed | Gaat redelijk |
Doperwt (vers) | Gaat goed | Gaat redelijk |
IJsbergsla | Gaat goed | Gaat redelijk |
Knolselderij | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Komkommer | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Koolraap | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Koolrabi | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Kropsla | Gaat goed | Gaat slecht |
Kropsla e.a. | Gaat goed | Gaat slecht |
Lamsoren | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Paksoi | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Pastinaak | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Peultjes | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Pompoen | Gaat goed | Gaat redelijk na koken, risico op verstopping |
Postelein | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Prei | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Raapjes | Gaat goed | Gaat goed na koken |
Raapstelen | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rabarber | Gaat goed | Gaat slecht |
Radicchio | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Radijs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rettich | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Rode biet | Gaat goed, gekookt of ongekookt | Gaat goed na koken |
Rode kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rucola | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Savooie/groene kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Schorseneren | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Snijboon | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Sperzieboon | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spinazie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spitskool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spruitjes | Gaat goed | Gaat goed na koken |
Suikermaïs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Tomaat | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Tuinboon | Gaat goed | Gaat redelijk |
Ui | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Veldsla | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Venkelknol | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Winterpeen | Gaat goed, wel goed snijden eerst | Gaat redelijk, wel eerst goed snijden en veel pulp |
Witlof | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Witte kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Wortelen | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Zeekraal | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Spruiten | Gaat goed | Gaat redelijk na koken, risico op verstopping |
Zuurkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Keuzehulp slowjuicers
Wat ga je juicen?
Het is belangrijk om eerst te weten wat je gaat juicen. En dan bedoelen we vooral 80% tot 90% van de tijd. Het idee is vaak om een slowjuicer te kopen waarmee je "alles kan", maar dat kan niet. Je zult bij je keuze voor een slowjuicer wel echt moeten kiezen: Helemaal "all-round" bestaat niet, want je doet altijd een concessie. We leggen het je graag uit.
Een korte conclusie over waar je op moet letten
De belangrijkste vraag voor de meeste mensen die wij spreken: Wil je fruitsapjes juicen? Of wil je juist liever groene sapjes met selderij, gember etc?
Een stelregel is: Ga je vooral (blad)groente persen, ga dan voor een horizontale juicer. Ga je vooral fruit persen, ga voor een verticale. Wil je allebei; dan is een horizontale slowjuicer het compleetst, maar als het toch blijkt dat je 80% van de tijd fruitsapjes aan het maken bent, krijg je daar echt spijt van. Een horizontale juicer heeft namelijk een veel kleinere zeef en is dan trager.
Hoe vaak ga je juicen?
1-2 keer per week (of ga je proberen), kies voor een instapmodel:
- Byzoo Rhino (horizontaal)
- JuiceMe DA-1000 (horizontaal)
- BioChef Axis (horizontaal)
- JuiceMe P-series (verticaal)
- BioChef Synergy (verticaal)
Ga je nou vaker juicen, of wil je sowieso een hogere sapopbrengst of heb je andere wensen? Kies dan voor een specifieker model. Laat ons je terugbellen of bel ons zelf voor advies!
Hoe veel sap wil je maken?
Sommige mensen willen 1-2 kilo gember per dag persen, of elke dag een liter appelsap maken: Ga dan lekker voor een groter of gevorderder model met een goede vulschacht en optimale opbrengst. Verticaal bijvoorbeeld de Kuvings EVO820 en horizontaal de Angel modellen.
Houd er ook rekening mee dat de kosten van vaak juicen vooral zitten in de groente/fruit. Hoe 'optimaler' je opbrengst, hoe minder groente/fruit je per keer hoeft te persen. Dat scheelt al snel honderden euro's per jaar.
Slowjuicer kiezen; even op een rijtje
Verticaal model: slowjuicers voor fruitapjes, en incidentele groentesapjes
Voordelen verticaal:
- Geschikt voor alle soorten groente en fruit
- Fijn in het gebruik door de grote vulschacht en persschroef
- Groente & fruit worden (zelfs zonder aanstampen) vanzelf tot sap verwerkt
Nadelen verticaal:
- Het kost iets meer tijd om de slowjuicer schoon te maken (t.o.v. een horizontaal model)
- Minder/niet geschikt voor tarwegras, bladgroenten en bleekselderij; want hij loopt bij vezelige dingen sneller vast, omdat de pers verstopt raakt
- Bijvoorbeeld bij wortel of spinazie komt er meer pulp in dan bij een verticale
Horizontaal model: slowjuicers voor groene sappen en incidenteel fruitsap
Voordelen horizontaal:
- Horizontale juicers zijn het meest all-round
- Geschikt voor alle soorten groente en fruit
- Geschikt voor alle soorten bladgroenten en grassen, o.a. tarwegras
- Snel schoon gemaakt door de kleinere zeef
Nadelen horizontaal:
- De persing van de groente en fruit tot sap is iets trager, en hij loopt ook makkelijk vast als je alleen (zacht) fruit perst. Je ontkomt er bijna niet aan om dan ook groente te persen (dit geldt overigens niet bij de Angel en BioChef Gemini en ook in mindere mate bij de Sana 707).
- Let op: pure fruitsapjes kan je hier bijna niet mee maken, omdat je bijna altijd met 'harde' ingrediënten moet doorduwen en dat is vaak groente.
Tot slot
We kunnen ons goed voorstellen dat dit nogal wat vragen oproept! Je bent aan het oriënteren en daar helpen we natuurlijk graag bij. Heb je nog vragen, bel ons dan ook gerust even op voor een persoonlijk advies. Je kunt onderaan elke pagina ook klikken op "aanmelden voor advies" en we helpen je graag telefonisch verder, binnen onze ruime openingstijden!
Overzicht: Verschil horizontale en verticale juicer per groente/fruit
Fruit (alle seizoenen) | Horizontaal | Verticaal |
Abrikoos | Gaat goed | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Ananas | Gaat goed | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Appel | Gaat goed | Gaat goed |
Banaan | Kan niet | Kan niet |
Citroen & citrusvruchten | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Druif | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Granaatappel | Gaat goed | Gaat goed |
Grapefruit | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kiwi | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kokosnoot | Gaat redelijk met oliescherm | Te hard |
Limoen | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Mandarijn | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Mango | Gaat goed | Gaat matig, vezels zorgen voor verstopping |
Meloen | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Nectarine | Gaat redelijk | Gaat redelijk, vezels zorgen voor verstopping |
Peer (hand en stoof) | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Perzik | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat matig, vezels zorgen voor verstopping (pit niet juicen!) |
Pruim | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat redelijk (pit niet juicen!) |
Sinaasappel | Gaat matig, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Zomerfruit | ||
Aardbei | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Bessen | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Braam | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Framboos | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Kers | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Knol/gras/kruid/noot | ||
Tarwegras | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Citroengras | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Alfalfa | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Taugé | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Munt | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Basilicum | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Peterselie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Gember | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Steranijs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Kurkuma | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Noten | Gaat goed, met speciaal scherm. O.a. pindakaas maken | Kan niet |
Groente | ||
Paprika | Gaat goed | Gaat goed |
Aardpeer | Gaat goed | Niet aan te raden |
Andijvie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Asperge | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bleekselderij | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bloemkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Boerenkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Bospeen | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Bosui | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Broccoli | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Chinese kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Courgette | Gaat goed | Gaat redelijk |
Doperwt (vers) | Gaat goed | Gaat redelijk |
IJsbergsla | Gaat goed | Gaat redelijk |
Knolselderij | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Komkommer | Gaat slecht, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Koolraap | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Koolrabi | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Kropsla | Gaat goed | Gaat slecht |
Kropsla e.a. | Gaat goed | Gaat slecht |
Lamsoren | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Paksoi | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Pastinaak | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Peultjes | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Pompoen | Gaat goed | Gaat redelijk na koken, risico op verstopping |
Postelein | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Prei | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Raapjes | Gaat goed | Gaat goed na koken |
Raapstelen | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rabarber | Gaat goed | Gaat slecht |
Radicchio | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Radijs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rettich | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Rode biet | Gaat goed, gekookt of ongekookt | Gaat goed na koken |
Rode kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Rucola | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Savooie/groene kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Schorseneren | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Snijboon | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Sperzieboon | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spinazie | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spitskool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Spruitjes | Gaat goed | Gaat goed na koken |
Suikermaïs | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Tomaat | Gaat redelijk, harde ingrediënten gewenst voor doorloop | Gaat goed |
Tuinboon | Gaat goed | Gaat redelijk |
Ui | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Veldsla | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Venkelknol | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Winterpeen | Gaat goed, wel goed snijden eerst | Gaat redelijk, wel eerst goed snijden en veel pulp |
Witlof | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Witte kool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |
Wortelen | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Zeekraal | Gaat goed | Gaat redelijk, maar meer pulp dan bij een horizontale |
Spruiten | Gaat goed | Gaat redelijk na koken, risico op verstopping |
Zuurkool | Gaat goed | Een beetje gaat redelijk, maar te veel werkt verstoppend door vezels |